Økonomiske overvejelser før et boligskifte

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

At tage en snak med sin bank er ofte alfa og omega, hvis man gerne vil skifte bolig, og man skal købe og sælge. Har du ikke en bank, du er rigtig tryg ved, er det måske samtidig et godt tidspunkt at skifte til danskernes foretrukne bank, som virkelig giver kunderne en god og tryg oplevelse og desuden nogle meget stærke fordele.

Skal du købe en ny bolig, skal du formentlig ud og låne penge. Mange har nok til at betale for indskuddet, men skal låne til resten. Lån foretages i banken, som man betaler af til løbende, og derfor skal man selvfølgelig forsøge at få en god aftale med denne.

Få styr på din tilstandsrapport

Hvis du ikke har tænkt over det endnu, så er det en rigtig god ting at skrive sig bag øret, at man selvfølgelig skal have lavet en tilstandsrapport. Det gælder sådan set både, når du skal flytte ind og ud, for det er altid godt at have klare linjer og have papir på, hvor man stod før overtagelsen. Læs mere her for at få et tilbud på en tilstandsrapport, som kan være meget gavnlig af flere årsager.

Det er nemlig også en rapport, som viser dig, om der er noget, du har overset. Det kan være frustrerende at opdage senere, at man har glemt vigtige ting i boligen, som måske kunne have været skiftet eller undgået, hvis man havde undersøgt tingene ordentligt fra start af.

Hvordan vil området udvikle sig?

Der er også en masse andre overvejelser at gøre sig, før man skifter bolig. Måske har man allerede brugt en masse tid på at overveje, hvordan papirerne skulle ordnes, og hvornår advokaten skulle ind over det hele. Men derudover skal man selvfølgelig også have gjort sig alle de personlige overvejelser, som selvfølgelig er supervigtige på den lange bane.

Det kan blandt andet være, at man skal have undersøgt området rigtig godt. For hvis man gerne vil flytte, skal det nye område selvfølgelig også passe de næste 5-10 år. Er man på vej til en familiestiftelse eller -forøgelse, skal området være børnevenligt med gode skoler. Vil man gerne have bedst vilkår for at pleje karrieren, så er det måske kort transport til job, som er vigtigt.

Man kan godt spørge kloge mennesker til råds, hvis man vil vide, hvordan området vil udvikle sig fremover. Det er typisk aktuelt, hvis man gerne vil bo der nogle år ud i fremtiden og ikke ønsker at flytte hurtigt.

Kan du se dig selv her i fremtiden?

Spørg også dig selv, om du kan se dig selv i boligen i fremtiden. De fleste bor i samme bolig relativt længe. Hvis det alligevel er planen at flytte igen ret hurtigt, er det selvfølgelig ikke det mest afgørende. Hvis du derimod gerne vil slå dig ned nu, og blive boende i en længere årrække så er det et ret vigtigt spørgsmål.

Skrevet af admin